Author Topic: Automatic Limp mode and ABS light and non-working speedo  (Read 1602 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OnyX

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Automatic Limp mode and ABS light and non-working speedo
« on: October 30, 2006, 15:11:30 PM »
I have the problem that the car is running in limp mode and the ABS light is constantly displayed on the dashboard, I have checked the fuses inside the car and they are all fine.

The Automatic box is running in 3rd gear (I assume) but will run fine assuming you manually select the gears (which I don't want to do)
the engine is starting and running fine too.

Also the speedo has stopped working although the rev counter and all other guages are fine.

Any ideas?

Calibra v6 1995 automatic

Offline Mr V

  • Trade Count: (12)
  • Calibra Mentor
  • Posts: 31229
  • Respect 0
  • Gender: Male
    • Other Brand
Automatic Limp mode and ABS light and non-working speedo
« Reply #1 on: October 30, 2006, 15:42:33 PM »
You need to do the paperlip test to find out the fault codes as to why your car is in limp mode, have a read here -

http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm

ABS problem, again have a look here -

http://www.topbuzz.co.uk/info/abs_codes/abs_codes.htm

Sorry can't help you with the gearbox problem.

Seeing as you have a ABS problem plus your speedo is not working i would say you have a fault in one of the front ABS wheel sensors, speedo uses the ABS sensor for speed readings.

Good luck  :)

CallyT

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Automatic Limp mode and ABS light and non-working speedo
« Reply #2 on: October 30, 2006, 17:29:20 PM »
My speedo went on the V6 auto I had, was a fuse - but can't remember if other gauges were affected.
As you have the abs problem, likely this is linked to speedo problem as it's not cable driven.
Would say check brakelight bulbs for the abs light, but this will have the check light for them working. No trouble to check though.
Basically do what I didn't, read post above  :D

Offline keef

  • Trade Count: (0)
  • Calibra Rookie
  • Posts: 140
  • Respect 0
  • Gender: Male
Re: Automatic Limp mode and ABS light and non-working speedo
« Reply #3 on: October 31, 2006, 13:16:15 PM »
check abs fuse, if ok check, wheel sensor the speedo/traction control/ abs run off one of the front wheel abs senders don't know which. if no luck poss abs faulty (other than sender)

Hope that helps